“Bugün Ne Pişirsem?” ya da “İftara Ne Pişirsem?” Diye Düşünenler İçin Enfes Yemeklerden Oluşan Günün Menüsü

Bugün ne pişirsem diye düşünüyor musunuz? İşte sizin için birbirinden farklı yemek tanımı fikirleri! Kolay ve pratik tanımlarla akşam yemeği hazırlama sürecini keyifli hale getirin; hem hafif hem de doyurucu olan tanımlarımızı deneyin! Bugün ne pişirsem diye düşünenler için kusursuz tekliflerimiz var: Havuç çorbası, kaşar dolgulu köfte, pırasa sote ve damla çikolatalı kurabiye tanımlarımız var. Deneyenlere afiyet olsun!

Havuç Çorbası Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg havuç

  • 1 adet kuru soğan

  • 1 adet patates

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 1 yemek kaşığı un

  • 1 litre tavuk yahut zerzevat suyu

  • 1 su bardağı süt

  • 1 çay kaşığı toz zencefil

  • Tuz

  • Karabiber

Havuç Çorbası Yapılışı:

1. Havuçları soyun, doğrayın ve bir tencereye koyun.

2. Soğanı doğrayın ve tencereye ekleyin.

3. Patatesi soyun, doğrayın ve tencereye ekleyin.

4. Tavuk yahut zerzevat suyunu tencereye ek edin ve gereçlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin.

5. Tencereyi ocağa koyun ve kaynamaya başlayana kadar bekleyin.

6. Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 20-25 dakika pişirin yahut sebzeler büsbütün yumuşayana kadar pişirin.

7. Tereyağı ve unu küçük bir tencerede kısık ateşte eritin.

8. Un ve tereyağı karışımını çorbaya ekleyin ve karıştırın.

9. Sütü ve toz zencefili çorbaya ek edin, karıştırın ve birkaç dakika daha pişirin.

10. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

11. Blenderdan geçirin ve pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çorbayı karıştırın.

12. Sıcak olarak servis edin ve yanında taze ekmekle servis yapın.

Kaşar Dolgulu Köfte Tarifi

Malzemeler:

  • 500 gram kıyma

  • 1 adet orta uzunluk soğan

  • 1 adet yumurta

  • 1 çay bardağı galeta unu

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • Tuz

  • Karabiber

  • 100 gram kaşar peyniri

  • Un

  • Kızartmak için sıvı yağ

Kaşar Dolgulu Köfte Yapılışı:

1. Kıymayı bir karıştırma kabına alın.

2. Soğanı rendeleyin ve kıymaya ekleyin.

3. Yumurtayı kırmadan evvel çırpın ve kıymaya ekleyin.

4. Galeta ununu, kimyonu, tuzu ve karabiberi de kıymaya ekleyin.

5. Materyalleri birleştirmek için kıymayı uygunca yoğurun.

6. Köfteleri yapmak için bir avuç kadar kıymayı elinizde yuvarlayın.

7. Yuvarladığınız kıymalı topun ortasına bir kesim kaşar peyniri koyun.

8. Kıymayı kaşar peyniriyle kapatın ve tekrar top formuna getirin.

9. Tüm kıymalı topları bu halde hazırlayın.

10. Hazırladığınız köfteleri evvel una bulayın ve fazla unu silkeleyin.

11. Kızartmak için bir tavaya sıvı yağ ekleyin ve kızdırın.

12. Köfteleri kızgın yağda kızartın.

13. Kızartılan köfteleri kağıt havlu üzerine alarak fazla yağını çıkarın.

Pırasa Sote Tarifi

Malzemeler:

  • 1 kg pırasa

  • 2 adet büyük uzunluk domates

  • 2 adet orta uzunluk soğan

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

  • Tuz

  • Karabiber

Pırasa Sote Yapılışı:

1. Pırasaların beyaz kısımlarını ayırın ve ince dilimler halinde kesin.

2. Soğanları soyun ve küp küp doğrayın.

3. Domatesleri soyun ve küp küp doğrayın.

4. Geniş bir tavayı ocağa koyun ve zeytinyağını ekleyin.

5. Isındığında, soğanları tavaya ekleyin ve kavurun.

6. Soğanlar yumuşadıktan sonra, pırasaları ekleyin ve karıştırın.

7. Kırmızı pul biber, tuz ve karabiber ekleyin ve karıştırın.

8. Pırasalar yumuşayıp rengi değişene kadar yaklaşık 10-15 dakika pişirin.

9. Domatesleri tavaya ekleyin ve karıştırın.

10. Tavayı kısık ateşe getirin ve 5-10 dakika daha pişirin.

11. Sıcak olarak servis edin.

Damla Çikolatalı Kurabiye Tarifi

Malzemeler:

  • 1 su bardağı tereyağı (oda sıcaklığında)

  • 1 su bardağı toz şeker

  • 2 adet yumurta

  • 2,5 su bardağı un

  • 1 çay kaşığı karbonat

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 su bardağı damla çikolata

Damla Çikolatalı Kurabiye Yapılışı:

1. Tereyağı ve toz şekeri bir karıştırma kabında güzelce karıştırın.

2. Yumurtaları teker teker ekleyin ve karışımı daima karıştırarak pürüzsüz bir kıvam elde edene kadar çırpın.

3. Unu, karbonatı ve tuzu bir diğer kabın içinde karıştırın.

4. Yavaş yavaş kuru gereçleri tereyağı karışımına ekleyin ve karıştırın.

5. Damla çikolatayı hamura ekleyin ve karıştırın.

6. Hazırladığınız hamuru 1 saat buzdolabında dinlendirin.

7. Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.

8. Hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.

9. Kurabiyeleri yaklaşık 12-15 dakika fırında pişirin.

10. Fırından çıkan kurabiyeleri birkaç dakika soğumaya bırakın ve akabinde servis yapın.

Afiyet olsun!

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir