Et pişirmenin sırrı, birkaç malzeme ve pişirme yönteminden geçiyor…Etlerin yumuşacık olmasını sağlayan küçük sırlar…

Tadına doyulmaz, lokum üzere ağızda dağılan etler pişirmek mi istiyorsun? O vakit kullanacağın pişirme teknikleri ve kullanacağınız birkaç gereç çok değerli.Sert et nasıl yumuşatılır onu âlâ bilmeniz lazım… Büyük kesim etler hayvanların but, boyun, kol ve omuz bölgelerinden alınır. Bu bölgeler kaslı dokulardan ibaret olduğu için ekseriyetle sert olur. Pişme öncesinde ve eti pişirirken yanlışsız prosedürleri uygulamazsanız çiğnemesi güç, lastik kıvamında etler hazırlamış olursun. Aslında sert etleri yumuşatmak için yapılması gerekenler o kadar da güç değil.
Dana eti fiyatı uygun olduğundan daha çok tercih edilir; işte o vakit bir sıkıntınız var. Zira hem pişirme mühleti çok uzun olacak ham de istediğiniz kıvamda yumuşak olmayacak.
Pişirdiğiniz etin lokum üzere olmasının birtakım püf noktaları var. Örneğin mühürleme prosedürüyle eti yüksek ateşte pişirmek ya da sıcak su içinde uzun bir mühlet haşlamak bunlardan biri…

Et pişirirken dikkat etmeniz gerekenler

  • Eti kızartırken yahut haşlarken kesinlikle limon suyu ve sirke sıkınız. Bu usulde etin lokum üzere olmasını sağlayacaktır.
  • Et pişirirken içi ile dışının birebir oranda pişirilmesine ihtimam göstermelisiniz. Eti ızgarada ya da tavada yapacaksanız tavayı yeniden güzelce ısıttıktan sonra bir tane eti atarak cız sesini duymalısınız. Bütün etleri kabın içerisine attığınızda, ateşi hiç kısmadan etlerin rengi dönünceye kadar pişirmelisiniz.
  • Demir dökme tava kullanmak pişirmenin kalitesini arttıracaktır. Şayet ki dökme bir tavaya sahip değilseniz teflon tava da kullanabilirsiniz. Eti tavaya koyarken yağ kullanmanıza gerek yoktur, zira marinasyon sırasında yağ kullanılır. Etin üzerine biraz deniz tuz serptikten sonra pişirmek üzere sıcak tavaya alabilirsiniz. 3-4 dakika etin bir tarafını, 3-4 dakika öbür tarafını kızartmak; dışı pişmiş ve içi az kanlı bir et yapmanızı sağlar. Pişirme etabında eti denetim için çatal batırmamaya itina gösterin, zira çatal batırınca etin içerisindeki su akar. Eti daha lezzetli hale getirenin, içerisindeki su olduğu unutulmamalıdır. Ayrıyeten eti pişirirken sıcaklığına da dikkat etmelisiniz. Sıcaklığın mümkün mertebe en üst düzeyde olması etinizin en düzgün formda pişmesini sağlar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir